Waarom ik me aanmeldde bij Weconomy ?

Ik zat met een ei.
Business modellen voor en rond digitale tools moesten en kunnen anders en beter.

Begin 2013 zag ik een aankondiging van Weconomy event. Even gaan luisteren. Wie weet, welke klokken zou ik daar horen luiden. Het ging alvast niet over digitale tools, wel over het belang van samenwerking voor uitdagingen van deze tijd. En het bruiste er van energie. Daar wil ik bij zijn, dacht ik.

Wat later was ik voor een langere tijd in Totnes (UK), de transitieomgeving. Zowat iedereen droomt er. Dus ook ik ging nog eens mijn gang.  Nog eens graven over business modellen rond “commons” voor digitale tools. Want de rust was nog lang niet gekeerd. En wat ik opstak van Weconomy inspireerde alvast. Een inschrijvingsmogelijkheid voor selectie voor deelname aan volgend boek liep. Kans wagen voor nog meer.

Ik wilde met het schrijven reflecteren over communities voor innovatie in business modellen. Innovatie in business modellen omwille van de ontluikende opportuniteiten van Web 4.0 (met eigendom van privacy data voor mensen omwille van de economische waarde van vrijheid en creativiteit).

Ik schreef me in voor selectie en zat mee op de trein.

November 2013 startte de werkzaamheden voor het boek dat donderdag a.s. zal verschijnen.  En wat weet ik intussen ? Dat het echt bestaat en werkt: nieuwe business modellen, co-creatie processen en bijhorend leiderschap. Ook dat Nederlanders behept zijn met een pak burger- en ondernemerszin. Goed gezind word je er alvast van.

Donderdag a.s. afreizen naar de Domkerk in Utrecht. Daar zal het event voor boeklancering ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie‘ plaatsvinden.

Via het netwerk van Weconomy, ben ik ook Weconomics op het spoor gekomen. Jawel, met Weconomics komt een volgende fase voor de inrichting van het internet, een infrastructuur dat slimmer samenwerken verder kan opschalen. En ook dat gaat niet zomaar alleen: leren, doen en effectief aanpassen ? – “it takes two to tango”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *